lauantai 12. syyskuuta 2015

Jääkaappi kakku

800g Digstivekeksejä
100g saksanpähkinöitä(ja noin 30g koristeluun)
200g sokeria
60g kaakaojauhetta
2,4dl vettä
150g voita
1tl vanilijauutetta
2dl kuohukermaa
120g suklaata

Murskaa digestivekeksit isoon kulhoon pieniksi palasiksi.Paista saksanpähkinöitä noin 5 minuuttia murskaa niitä vähän ja pistä ne digestiivikeksien päälle.Sekoita sokeri ja kaakaojauhe kattilassa lisää vesi ja sekoita kunnes siitä tulee tasaista. Lisää kattilaan voi ja lämmitä kattilaa liedellä niin että seos on melkein kiehuvaa jatka tätä voin sulamisen jälkeen 7-8 minuuttia (muista sekoittaa välissä) anna seoksen jäähty noin 15 minuuttia.Lisää vanilijauute ja sekoita huolellisesti.Kaada seos digestiivikeksien ja saksanpähkinöiden päälle sekoita kunnes siitä tulee vähän tahmean näköistä.Laita seos irtopohja vuokaan(noin 21cm-23cm)ja painele hyvin vuokaan ja tasoita tasaiseksi.Laita jääkaapiin noin 45min.Lämmitä kerma kattilassa ja kaada se heti parin kuplan noustua pintaan suklaan joukkoon.Sekoita kunnes seos on tasaista laita jääkaappiin noin tunniksi.Lisää se sen jälkeen kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin noin 4 tunniksi.Ota irtopohja vuoka pois ja tasoita kuorrute(tämä kannattaa tehdä leivin paperin päällä sillä muuten saattaa tulla sotkua)koristele saksanpähkinöillä ja nauti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti